Inspiratiedag Boerenlandvogels 2018 online lezen  |  afmelden
 
Uitnodiging voor Inspiratiedag Boerenlandvogels 2018
Vrijdag 16 februari 2018 / van 13.00 tot 18.30 uur / Theater De Vest Alkmaar
Landschap Noord-Holland
Een middag om te leren, kennis te delen, inspiratie op te doen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Komt u ook?
Op vrijdagmiddag 16 februari 2018 start om 13.00 uur de Inspiratiemiddag Boerenlandvogels. Wij nodigen u uit daarbij aanwezig te zijn. De middag is bedoeld voor vrijwilligers, boeren, beleidsmakers en natuurbeheerders die met boerenlandvogels te maken hebben. Het is tegelijkertijd de start van het nieuwe weidevogelseizoen 2018. 
 
U kunt deelnemen aan lezingen en workshops waarbij vrijwilligers, boeren, natuurbeheerders en deskundigen aan het woord komen. Er is een informatiemarkt en volop gelegenheid om elkaar te spreken. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op onze website. Een korte beschrijving van de sprekers en workshops vindt u hieronder.
LEES MEER
Margreet Reijntjes - Dagvoorzitter en interviewer
Margreet Reijntjes is journalist, jurist en een veelgevraagd dagvoorzitter. Margreet presenteerde de afgelopen jaren zeer uiteenlopende radio/tv programma’s.Door haar jarenlange ervaring is ze gewend snel te analyseren en tot de kern van zaken te komen. Haar interviews kenmerken zich door een frisse en begrijpelijke toon. 
Lees meer
Workshop: Natuurinclusieve landbouw
Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur.nl)
Alex Datema vertelt op een inspirerende en energieke manier wat agrarisch natuurbeheer betekent. Tijdens zijn workshop zoekt hij steeds de interactie met het publiek. Datema laat zien wat er nodig is om natuurinclusieve landbouw op een boerenbedrijf te integreren. Welke stappen zet je bijvoorbeeld om daar te komen? 
Lees meer
Workshop: De impact van de vos op boerenlandvogels
Roelf Hovinga (boswachter Landschap Noord-Holland)
Roelf Hovinga vertelt over de impact van de vos in weidevogelgebieden. Wat moet er gebeuren om de huidige stand van het aantal weidevogels te behouden, is daarbij een belangrijke vraag. Roelf is 12 jaar actief als beheerder van weidevogelgebieden in West-Friesland, en volgt ontwikkelingen over dit onderwerp uit de landen om ons heen.
Lees meer
Workshop: Biodiversiteit op de weidevogelboerderij
Boer Pelleboer - agrarisch ondernemer
Boer Pelleboer is agrarisch ondernemer en runt een succesvolle weidevogelboerderij waar hij biologische boerenproducten verkoopt. Hij vertelt deze middag over zijn motivatie om dit te gaan doen en om mee te werken aan het Red de Rijke Weide. Een workshop met vooral veel praktijkvoorbeelden i.s.m. Vogelbescherming Nederland.
Lees meer
Workshop "Verschillen en verbinden" voor vrijwilligers en boeren
Iena Pol (trainer/coach POL Perspective)
Effectief samenwerken tussen boeren en vrijwilligers is een belangrijke basis voor goed weidevogelbeheer. En toch kan samenwerken lastig zijn en gepaard gaan met emoties die leiden tot ‘wrijving’ of ‘schuld’ en het ontstaan van problemen. Deze workshop biedt handvatten voor meer begrip voor elkaars belangen. 
Lees meer
Lezing: Een gezond biologisch systeem begint bij de bodem
René Jochems - Mede-directeur Groeibalans
Een prikkelende en eigenzinnige lezing over bodem in relatie tot weidevogels. Maatregelen die voor weidevogels worden genomen zijn onder andere het uitrijden van ruige stalmest en de uitvoer van vernattingsmaatregelen zoals de aanleg van greppel-plasdras. René Jochems vertelt over de effecten hiervan op de bodem. En zet de relatie van een gezonde bodem tot weidevogels uiteen. 
Lees meer
Workshop: Het wel en wee van de tureluur en hoe bescherm je deze soort?
Wim Tijsen - projectmedewerker Landschap Noord-Holland
Al meer dan twintig jaar volgt Wim Tijsen het wel en wee van de tureluurs bij Den Oever. Op een smakelijke manier doet hij verslag van het leven van deze typisch Noord-Hollandse weidevogels. Ruzies, vreemdgaan, echtscheiding, moord.... hij maakt het allemaal mee, want de meesten heeft hij zelf geringd. 
Lees meer
Ernest Briët - Landschap Noord-Holland
Ernest Briët is directeur van Landschap Noord-Holland en tijdens de Inspiratiedag uw gastheer. Ernest zal tijdens het plenaire deel van de inspiratiedag worden geïnterviewd door Margreet Reijntjes over o.a. het belang van een goede samenwerking op het gebied van weidevogelbescherming.
Lees meer
Aanmelden voor de Inspiratiedag
Aanmelden voor de inspiratiedag is echt nodig. Er is plek voor 300 mensen en vol=vol. Dus meld u snel aan. Vul het formulier in op onze website en u  ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding via de mail. Reserveren voor de workhops kan op vrijdagmiddag 16 februari in het theater bij de Informatiebalie van Landschap Noord-Holland. 
aanmelden
Locatie en route - TAQA Theater De Vest
Het theater De Vest is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft voldoende parkeergelegenheid onder het theater. 
Tijd: 13:00 uur - 18.30 uur
Datum: 16 februari 2018
BEreikbaarheid
Samen maken we Noord-Holland mooier!
Landschap Noord-Holland
Postbus 222
1850 AE Heiloo
Tel. 088 - 00 64 400
info@landschapnoordholland.nl
www.landschapnoordholland.nl
Volg ons
Facebook   Youtube   Twitter   pinterest