Het laatste natuurnieuws en de leukste uitjes Lees online  |  Afmelden
Landschap Noord-Holland
3 maart 2020
Nieuws uit de Noord-Hollandse natuur
 
Drone-beelden tonen eerste verstuiving. Nieuwe kansen voor dieren en planten in Noordduinen
Na intensieve herstelwerkzaamheden in de Noordduinen zijn de eerste verstuivingen al zichtbaar. Vanuit de lucht is goed te zien hoe het zand vanuit de stuifkuilen zich over het gebied heeft verspreid. En dat is geweldig nieuws voor duinvlinders, de tapuit, en de bedreigde konijnenpopulatie: zij zijn ontzettend afhankelijk van dynamische duinen. Met het terugbrengen van deze natuurlijke dynamiek beschermen we de typische dieren en planten die je in de duinen vindt.
Lees meer  
Twitter Facebook LinkedIn
 
Duinviooltje van levensbelang voor zeldzame vlinders
Duinviooltjes staan vaak op kale duinhellingen, vlak achter de zeereep. Dit kleine plantje speelt een hoofdrol in het leven van veel vlinders. Dus helpen we ze graag een handje.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
ACTUEEL
Gebruik van wind- en zonne-energie verandert ons landschap
De energietransitie is in volle gang. Windmolens en zonneweides zul je steeds vaker in het landschap zien verschijnen. Maar is daar wel ruimte voor? Natuur- en milieuorganisaties roepen op tot zorgvuldige keuzes van locaties.
Lees meer  
 
Formule 1 verkeer door strandreservaat afgeblazen
Goed nieuws! De Formule-1 teams zien af van het gebruik van de omstreden strandroute tussen Zandvoort en Noordwijk. Duizenden mensen ondertekenden de petities.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Zoogdieren op het Balgzand 
Het Balgzand bij Den Helder staat bekend als vogelparadijs. Ook vele soorten zoogdieren profiteren mee van de rust in dit gebied dat niet toegankelijk is voor mensen. Onze natuurgids en fotograaf Leo Hofland zet deze soorten op een rijtje.  
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Roelf Hovinga
@BoswachterRoelf
Waterberging Twisk @landschapnh @WaterschapHHNK is na vele neerslag in gebruik genomen om tijdelijk flink regenwater op te slaan en zo elders droge voeten te houden. Goed voor rietmoeras en watervogels, alleen de fazanten leken iets minder enthousiast ;-)
Lees meer
 
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
 
 
Lezingen Inspiratie-middag Boerenland-vogels beschikbaar
Vrijwilligers, boeren, jagers en belangstellenden lieten zich informeren en inspireren over actuele ontwikkelingen rond weidevogels. De lezingen kun je in pdf downloaden.  
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Natuurtip: eigenwijze lepelaars stuntelen met takken in De Liede bij Haarlem om hun nest te bouwen
De eerste lepelaars zijn deze week aangekomen in De Liede. Deze prachtige witte vogels bouwen hier hun nesten hoog in de bomen en dat is voor lepelaars niet gewoon. Vanaf het fietspad kun je ze zien vliegen, stuntelen en bouwen met enorme takken. De lepelaars kun je volgen via Beleef de Lente. Of je bezoekt de kolonie ter plekke; we hebben een wandel- en fietsroute voor je klaar staan.
Lees meer  
Twitter Facebook LinkedIn
 
 
Agenda
Er is zoveel te zien en te doen in de Noord-Hollandse natuur. Ook bij jou in de buurt. Ga mee op excursie met één van onze natuurgidsen of download je eigen route.
opruimactie - za 7 mrt - 08:30 uur
Zwerfvuil opruimen op Balgzand bij Den Helder
Samen met de Waddenvereniging afdeling Den Helder organiseren we deze schoonmaakactie, zodat vogels afval niet meer voor voedsel kunnen aanzien. 
Lees meer  
 
Evenement - Zo 8 mrt - 13:00
Vogelkijkdag bij Fort K'IJK in Krommeniedijk
De sluizen zijn open gezet en de weilanden rondom Fort K’IJK (officieel Fort bij Krommeniedijk) staan onder water en dit trekt duizenden vogels aan.
Lees meer  
 
Bekijk het complete overzicht
 
De Noord-Hollandse natuur beschermen kunnen we niet alleen. Doe je mee?
Kies jouw manier  
 
Stichting Landschap Noord-Holland
Schuine Hondsbosschelaan 45-A
1851 HN Heiloo
Tel. 088 - 00 64 400
info@landschapnoordholland.nl
Twitter   Facebook   Youtube   Linkedin   Instagram
Landschap Noord-Holland   Samen maken we Noord-Holland mooier!
Als deze e-mail niet goed leesbaar is bekijk hem dan in de browser. Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Meld je aan

Gegevens wijzigen  |  Afmelden